Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur upphandlas bokningsförmedlingstjänster?

En upphandlande myndighet/enhet har upphandlat avtal med en förmedlande leverantör, exempelvis bokningsförmedlare för hotell samt konferens.

Själva hotellen och konferensanläggningarna är inte upphandlade av den upphandlande myndigheten/enheten.

Borde inte de hotell och konferensanläggningar som beställs via avtalad bokningsförmedlare vara upphandlade av den upphandlande myndigheten/enheten?

Kommentarer

 • Hej,

  För att svara på om hotell och konferensanläggningarna borde ha upphandlats separat krävs det kunskap om hur själva bokningsförmedlingstjänsten har blivit upphandlad och hur dess uppdrag hos den upphandlande myndigheten eller enheten ser ut.

  Det kan vara så att den upphandlande organisationen, i sin upphandling, har villkorat att bokningsförmedlaren ska använda sig av de ramavtal som organisationen upphandlat, vid bokning av konferensanläggningar och hotell. Det kan å andra sidan vara så att det, i den upphandling som skedde av bokningsförmedlingstjänsten, även omfattade villkor om att bokningsförmedlaren självständigt skulle tillhandahålla hotellbokningar.

  I rapporten Mellanhänder i offentlig upphandling beskriver vi tillsammans med Konkurrensverket förutsättningarna för olika former av mellanhandsupphandlingar.

  Läs mer
  Läs även inlägget ​Är upphandlad leverantör av förmedlingstjänster skyldiga att följa LOU?​​​ i vår Frågeportal.

  Uppdaterad: den 24 juli 2019

  Med vänlig hälsning,
  Klara

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.