Till senaste kommentaren

Var hittar man information för att bli leverantör till offentlig sektor?

Hej

Vi är ett företag som tillverkar arbetskläder i Lettland, jobbar nu med några Skandinavien företag. Vi skulle vilja hitta företag som vann föregående upphandlingar eller deltar i nästa offentliga upphandlingar. Vårt företag skulle kunna erbjuda våra tjänster att sy arbets- och yrkeskläder till de företag som vann eller kommer att vinna anbud.

Vi undrar om hur och var man kan hitta sådan information i Sverige.

Tack på förhand

Kommentarer

 • Hej Marks,

  Om jag förstår dig rätt vill ni bli bli leverantör själv eller underleverantör till leverantörer som tilldelats kontrakt eller ramavtal i offentliga upphandlingar.

  Tyvärr finns ingen officiell informationskälla med informationen du efterfrågar.

  Var finns information om pågående och avslutade upphandlingar och avtal?
  Huvudregeln är att alla offentliga upphandlingar ska annonseras. Upphandlingar lika med eller över tröskelvärdet annonseras i den europeiska databasen TED. Upphandlingar under tröskelvärdet publiceras i en elektronisk databas som är allmänt tillgänglig, du hittar länkar till dessa databaser på vår webbplats. Direktupphandlingar behöver inte annonseras och annonsering behöver inte heller ske i vissa särskilt i lagen angivna situationer.

  Vi kan tyvärr inte svara på vilka av databaserna vi hänvisar till på vår webbplats som tillhandahåller information om avslutade upphandlingar. Det kan alltså vara så att en viss leverantör inte tillhandahåller detta. Vi vet dock om att minst en, troligen flera, av leverantörerna av databaserna tillhandahåller tjänster där kunden kan hitta avslutade upphandlingar. Vi hänvisar till respektive leverantör för att utröna vilka tjänster de erbjuder.

  Ett annat alternativ för att få ta del av motsvarande information är att kontakta respektive upphandlande myndighet. De har utöver upphandlingsdokumenten tillgång till annan information, exempelvis inkomna anbud eller det ingångna avtalet. För att få ta del av denna information kan man vända sig till den myndighet som gjort respektive upphandling och be att få ta del informationen. På vår webbplats kan du läsa om begäran om allmän handling och offentlighet och sekretess.

  Vänligen notera att Upphandlingsmyndigheten inte har handlingar eller uppgifter om vilka avtal andra upphandlande myndigheter har ingått.

  På vår webbplats kan du läsa mer om offentlig upphandling för leverantörer.

  Uppdaterad: den 13 juni 2019

  Med vänlig hälsning,
  Gustav

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.