Till senaste kommentaren

Är hållbarhetskriterierna på basnivå i nivå med svensk djurskyddslagstiftning?

Kan man utgå ifrån att kriterierna på basnivå gällande kött är i nivå med svensk djurskyddslag?

Kommentarer

  • Hej Emelie,

    Nej, utgå inte ifrån att kriterierna på basnivå gällande kött motsvarar svensk djurskyddslagstiftning.
    Använd istället de kravpaket i enlighet med Nationella livsmedelsstrategin som finns i Kriterietjänsten för nöt, gris, lamm/får och mjölk. Ytterligare beskrivning av kravpaketen finns i Kriterietjänsten.

    Kravpaket inom kyckling saknas för närvarande men kommer att prioriteras i kommande förvaltning.
    Ett långtgående krav som svensk kycklingråvara har möjlighet att uppfylla är nedanstående:


    Observera att varken kravpaket eller enskilda kriterier garanterar svensk råvara.
    Gör gärna ytterligare marknadsundersökning i Dabas genom avancerat sök på kravID. 

    Om något är oklart vänligen återkom. 

    Hälsningar
    /Monica

    Monica Segmentsansvarig Livsmedel
  • Tack för svar. Jag noterar att krav-id inte står med bland kriterierna, bara om man laddar ner filen. Det hade underlättat om det syntes redan i listan.
    Emelie
  • Hej,

    Det håller jag med om.
    Men KravID ska även synas om du klickar på ett kriterium, exempelvis detta:



    Utvecklingsarbete pågår för att om möjligt inkludera synligt kraviD redan i söklistan inom Livsmedel.

    Vänliga hälsningar
    /Monica

    Monica Segmentsansvarig Livsmedel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.