Start

Är hållbarhetskriterierna på basnivå i nivå med svensk djurskyddslagstiftning?

Publicerad 07 april 2021
Kan man utgå ifrån att kriterierna på basnivå gällande kött är i nivå med svensk djurskyddslag?

Emelie

Publicerad 07 april 2021

Hej Emelie,

Nej, utgå inte ifrån att kriterierna på basnivå gällande kött motsvarar svensk djurskyddslagstiftning.
Använd istället de kravpaket i enlighet med Nationella livsmedelsstrategin som finns i Kriterietjänsten för nöt, gris, lamm/får och mjölk. Ytterligare beskrivning av kravpaketen finns i Kriterietjänsten.

Kravpaket inom kyckling saknas för närvarande men kommer att prioriteras i kommande förvaltning.
Ett långtgående krav som svensk kycklingråvara har möjlighet att uppfylla är nedanstående:


Observera att varken kravpaket eller enskilda kriterier garanterar svensk råvara.
Gör gärna ytterligare marknadsundersökning i Dabas genom avancerat sök på kravID. 

Om något är oklart vänligen återkom. 

Hälsningar
/Monica

Monica

Hållbarhetsspecialist

13 april 2021

Tack för svar. Jag noterar att krav-id inte står med bland kriterierna, bara om man laddar ner filen. Det hade underlättat om det syntes redan i listan.

Emelie

13 april 2021

Hej,

Det håller jag med om.
Men KravID ska även synas om du klickar på ett kriterium, exempelvis detta:



Utvecklingsarbete pågår för att om möjligt inkludera synligt kraviD redan i söklistan inom Livsmedel.

Vänliga hälsningar
/Monica

Monica

Hållbarhetsspecialist

29 april 2021

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.