Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Drift av restaurang är det tjänstekoncession?

Hej!

Uppsala läns landsting har upphandlat drift av en restaurang med tillhörande catering till landstinget. I utvärderingen fick man lämna pris på bland annat Dagens lunch med flertal catering produkter.

Har två frågor rörande detta.
1. Kan ULL kräva att vi serverar lunch till allmänheten till samma pris som de har utvärderat till sig själva utan att det framgår av upphandlingen?
2. Kan en myndighet upphandla ett lunchpris överhuvudtaget till allmänhet?

Upphandlingen är en tjänstekoncession där FFU gick ut november 2016!

Bästa hälsningar

Thomas Dahlstedt
Thomas Dahlstedt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej!

    Jag kan inte kommentera enskilda fall inom ramen för Upphandlingsmyndighetens frågeportal, varför mitt svar blir av mer generell karaktär.

    Det finns inget upphandlingsrättsligt hinder mot att upphandlande myndigheter ställer krav på hur en leverantör ska utföra en tjänstekoncession. Din fråga torde främst vara av avtalsrättslig karaktär och svaret beror således på hur villkoren är utformade i det aktuella avtalet och hur dessa kan tolkas.

    Det kan nämnas att villkoren ska vara klara och tydliga enligt principen om öppenhet (se artikel 3 i LUK-direktivet) men att de får ändras under vissa omständigheter (se artikel 43 i LUK-direktivet). Svaret beror således på villkorens utformning i det enskilda fallet.

    Med vänlig hälsning
    Erika Upphandlingsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.