Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Användning av intervjuer eller anbudspresentationer i dynamiskt inköpssystem (DIS)

Är det okej att använda sig av intervjuer/anbudspresentationer inför varje specifik upphandling i ett dynamiskt inköpssystem?

Kommentarer

 • Hej!

  Ett dynamiskt inköpssystem ska drivas som en helt elektronisk process (se 8 kap. 1 § andra stycket LOU). All kommunikation ska även ske med elektroniska medel i enlighet med 12 kap. 1 § LOU.

  Tanken med dynamiska inköpssystem är att det ska möjliggöra för upphandlande myndigheter att få tillgång till ett särskilt brett urval av anbud, och på så sätt uppnå ett optimalt utnyttjande av offentliga medel genom konkurrens (se beaktandesats 63 i LOU-direktivet). Att använda sig av fysiska eller muntliga intervjuer eller anbudspresentationer inför varje upphandling i ett dynamiskt inköpssystem motverkar därmed det grundläggande syftet med den aktuella elektroniska metoden.


  Med vänlig hälsning,
  Klara Upphandlingsjurist
 • Tack för svar. Motverkar man på samma sätt det grundläggande syftet med metoden genom att använda sig av intervjuer eller anbudspresentationer i kvalificeringsfasen?
  Maja
 • Hej Maja!

  Som min kollega Klara skrev så ska ett dynamiskt inköpssystem drivas som en helt elektronisk process, vilket även omfattar kvalificeringen av leverantörerna.

  Med vänliga hälsningar,
  Erika Upphandlingsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.