Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Behöver skäl för ändring av ett dynamiskt inköpssystems giltighetstid anges?

I LOU 8 kap 6 § Ändring av giltighetstiden. Den upphandlande myndigheten ska anmäla ändringar av det dynamiska inköpssystemets giltighetstid till Europeiska kommissionen.

Är det korrekt uppfattat att inget skäl måste uppges för ändringar av giltighetstiden utan det är enbart anmälan som måste ske?

Kommentarer

 • Hej Jeanna,

  Mycket riktigt ska den upphandlande myndigheten anmäla ändringar ett dynamiskt inköpssystems (DIS) giltighetstid till Kommissionen. En upphandlande myndighet ska anmäla ändringar i giltighetstiden för ett dynamiskt inköpssystem genom att till TED skicka en annons med användande av det standardformulär som skickades när systemet inrättades. Någon skyldighet att informera om skälen till ändringen finns inte.

  En ändring som innebär att systemet avslutas ska däremot anmälas till TED genom en efterannons. Någon skyldighet att informera om skälen till avslutandet finns inte.

  Källhänvisningar: 8 kap. 6 § LOU - Ändringar av ett dynamiskt inköpssystems giltighetstid och 6 § Upphandlingsförordning (2016:1162).

  Med vänlig hälsning,
  Gustav Upphandlingsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.