Efterskördsbehandling

Hej,
ni har kriteriet gällande efterskördsbehandling och förslag till bevis att detta uppnås är IP Frukt & Grönt. Kemiska växtskyddsmedel som är fungicider får inte användas för att behandla frukt och matpotatis efter skörd i Sverige. Men dispens från detta kan ju sökas hos Jordbruksverket. Kan en odlare som är certifierad enligt IP Frukt & Grönt, och om han har sökt dispens från Jordbruksverket och fått godkänd på det, även fortsatt vara certifierad enligt IP Frukt & Grönt?

Med vänliga hälsningar / Best Regards
 
Zandra Mattsson
Kvalitet och Hållbarhetschef / Quality and Sustainability manager
__________________________

Greenfood, Knut Påls väg 9,
256 69 Helsingborg, Sweden
Mob +46 727-147859
www.greenfood.se

Kommentarer

 • Hej Zandra,

  Efterskördsbehandling med kemiska medel är inte tillåtet i regelverket för IP Sigill Frukt & Grönt. Detta gäller oavsett om medlet är sökt för dispens av Jordbruksverket eller annan myndighet.
  Det innebär att produkter inte får märkas med Sigillmärket om efterskördebehandling med kemiska medel använts i produktionen.

  Om ett företag har brutit mot regeln vid revision måste korrigering ske. Korrigering av avvikelse ska verifieras genom ett nytt revisionsbesök eller med kompletterande dokumentation. Om rättelse inte har skett enligt planen ska sanktioner utfärdas vid efterföljande revision.

  Om något är oklart - vänligen återkom.

  Bästa hälsningar
  /Monica
  Monica Segmentsansvarig Livsmedel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.