Till senaste kommentaren

Finns hållbarhetskriterier för engångsprodukter av papper?

Hej,
Jag har tittat igenom er hållbarhetskriterier för pappersprodukter och ser att de gäller för mjukpapper samt för tryck- och kopieringspapper. Är de även applicerbara för pappersprodukter av engångskaraktär, t.ex. muggar/koppar, tallrikar osv.?

Kommentarer

 • Hej Elin,

  Hållbarhetskriterierna för tryck- och kopieringspapper omfattar ark eller rullar av okonverterat, otryckt, tomt papper antingen ofärgat eller färgat och okonverterad, otryckt tom kartong ofärgad eller färgad som tillverkats av massa som lämpar sig för skrivande, tryck eller konvertering.

  Hållbarhetskriterierna för mjukpapper omfattar mjukpappersprodukter lämpade för personlig hygien, uppsugning av vätskor eller rengöring av ytor, till exempel pappersnäsdukar, toalettpapper, ansiktsservetter, hushållspapper, pappershanddukar, servetter, mattor och torkdukar för industriellt bruk samt ark och rullar av okonverterat mjukpapper.

  Generellt rekommenderar vi inte att hållbarhetskriterierna används på produkter som inte omnämns i omfattningen i kriteriebiblioteket eftersom kriterierna är specifikt utformade för dessa produkter. Det finns alltså ingen garanti för att kraven kan uppfyllas av produkter som inte omfattas.

  Vi har i dagsläget inga specifika kriterier för till exempel pappersmuggar eller papperstallrikar för engångsbruk. Dock har organisationen Svanen kriterier för miljömärkta engångsprodukter som du förhoppningsvis kan ge dig inspiration. Läs om Svanenmärkta engångsartiklar för mat på Svanens webbplats.

  Läs mer
  Våra hållbarhetskriterier för tryck- och kopieringspapper och mjukpapper hittar du på vår webbplats. Läs även om att Utforma egna hållbarhetskrav och reglerna om hur man använder märkning på vår webbplats.

  Med vänlig hälsning,
  Gustav

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.