Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

EU-kommissionens webbtjänst för ESPD-formuläret upphör i maj 2019

Hej.
Webb-tjänsten för ESPD kommer att upphöra den 18/3. Vad är er uppfattning om hur de upphandlande myndigheterna kommer att agera. Kommer ni eller någon annan myndighet att ta fram en standardiserad mall för ändamålet? Trafikverket har tagit fram en egen men kommunerna (SKL) har ingen standardiserad. Här varierar utformningen och kunskapen om innehållet mycket.
/Gustav
Gustav Giertz Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Gustav,

  EU-kommissionens webbtjänst för ESPD-formulär stängde i början av maj 2019. Tjänsten finns med andra ord inte längre kvar.

  EU-kommissionens webbtjänst var redan från början tänkt som en tillfällig lösning i avvaktan på att ESPD-formuläret integreras i upphandlingsverktyg i respektive medlemsstat. I Sverige finns flera systemleverantörer som tillhandahåller olika lösningar för att ta fram ett ESPD-formulär. Det är upp till den upphandlande organisationen att välja en av de lösningar som finns på marknaden. Mot den bakgrunden kan utformningen av ESPD-formuläret se olika ut.

  Upphandlingsmyndigheten har idag inte tagit fram någon standardiserad mall för ESPD-formuläret. Vi använder oss av den lösning som vår systemleverantör erbjuder. Såvitt vi känner till har inte heller någon annan myndighet tagit fram en mall avsedd även för andra myndigheter.

  Uppdaterad: den 20 maj 2019

  Med vänlig hälsning,
  Gustav

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.