Till senaste kommentaren

ESPD - När finns kostnadsfri tillgång till information i en EU-medlemsstats databas?

Sitter och fyller i del III: skäl för uteslutning

Jag undrar hur man ska fylla i svaret på frågan om denna information finns tillgänglig kostnadsfritt för myndigheterna i en EU-medlemsstats databas. Det finns ganska många frågor under underrubrikerna A B och C.

Förväntas man som anbudsgivare ha koll på om informationen finns tillgänglig kostnadsfritt för myndigheterna i en EU-medlemsstats databas?

Var hittar man informationen för respektive fråga?

Tack på förhand

Kommentarer

 • ​​​​Hej Pär,

  En leverantör förväntas inte ha koll på om informationen finns tillgänglig kostnadsfritt för myndigheterna i en EU-medlemsstats databas. Information för respektive fråga hittar du på den plats där informationen eventuellt kan finnas tillgänglig kostnadsfritt.

  Är leverantören osäker på om den efterfrågade informationen finns tillgänglig kostnadsfritt för myndigheterna i en EU-medlemsstats databas föreslår vi att leverantören besvarar frågan med nej.

  I fall leverantören besvarar frågan med ett nej ska den på begäran av den upphandlande myndigheten skicka in de kompletterande intyg som omfattas av den aktuella egenförsäkran. Har den upphandlande myndigheten till exempel ställt krav att leverantören ska lämna in en årsredovisning kan leverantören därför i ett senare skede behöva lämna in detta.

  Uppdaterad: den 23 maj 2019

  Med vänlig hälsning
  Gustav

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.