Till senaste kommentaren

Finns exempel på inrättade innovationspartnerskap?

Hej,

Känner ni till några exempel på upphandling av innovationspartnerskap som har genomförts sedan förfarandet infördes?

Kommentarer

 • Hej,

  Stockholms läns landsting (SLL) har påbörjat en samordnad upphandling om att inrätta innovationspartnerskap avseende avancerade öppenvårdskuvöser. Upphandlingen annonserades genom Karolinska Universitetssjukhuset.

  Det finns även exempel i ett antal i andra EU-länder och i EES-länder. Stavangers kommun (norska: Stavanger kommune) i Norge har information om innovationspartnerskap på sin webbplats. I Danmark har Erhvervsstyrelsen (Markedsmodningsfonden) tillsammans med kommunerna i Albertslund, Esbjerg och Frederikssund information på Markedsmodningsfondens webbplats.

  Uppdaterad: den 27 augusti 2019

  Med vänlig hälsning,
  Johanna genom Gustavs konto
  Gustav
 • Jag undrar om det finns ytterligare exempel nu? Vet att Helsingborgs hamn har gjort ett i år. Finns det fler svenska/skandinaviska exempel?
  Tove
 • Hej Tove,

  Vi känner inte till några fler påbörjade innovationspartnerskap än det som Helsingborgs hamn har påbörjat. SLL:s innovationspartnerskap som vi nämner i föregående inlägg avbröts tidigare i år.

  Vi rekommenderar att titta närmare på Norge för mer information och inspiration om innovationspartnerskap. Läs gärna om Norges 14 pågående innovationspartnerskap på den norska organisationens Innovasjon Norges webbplats. Se särskilt exemplet ”Nullvisjonen i norske vegtunneler” som kan vara ett lätt exempel att förstå då det har en tydlig behovsägare och en konkret utmaning som ska lösas.

  På den norska organisationens Difi:s webbplats anskaffelser.no kan du ta del av en mall till upphandlingsdokument samt en avtalsmall för innovationspartnerskap.

  Med vänliga hälsningar,
  Erika Upphandlingsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.