Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur går det till om ett företag vill sälja sina varor till en skola?

Hej

Hur går det till om ett företag vill sälja in en ny produkt till skolor? Om ett företag exempelvis vill utveckla planscher med utbildningssyfte och sälja dem till grundskola, vilka skulle vara de relevanta bestämmelserna för detta? Alltså då det inte finns andra företag med samma utbud, efterfrågan ej har utannonserats och affären skulle motsvara relativt små engångsbelopp. Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej Elvis,

  Som huvudregel ska en upphandlande organisation konkurrensutsätta alla köp. Även om den upphandlande organisationen har fått indikationer på att det endast finns en leverantör på marknaden som tillhandahåller det som den upphandlande organisationen efterfrågar, ska den som utgångspunkt annonsera upphandlingen. När det handlar om relativt små engångsbelopp kan det bli tal om att inte behöva konkurrensutsätta köpet, exempelvis genom en direktupphandling.

  Upplever en leverantör att den har en produkt som inte marknaden efterfrågar ännu, kan leverantören uppmärksamma upphandlande organisationer om att den finns genom att exempelvis kontakta den upphandlingsansvarige eller potentiella beställaren. I ditt fall skulle du exempelvis kunna ta direkt kontakt med flera skolor där du upplever att produkten skulle passa.

  På vår webbplats kan du hitta mer information om var du kan hitta affärsmöjligheterna.

  Läs mer
  Med vänliga hälsningar,
  Klara

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.