Till senaste kommentaren

Måste vi besvara en fråga som kommer in efter det att sista dagen för frågor och svar har passerat?

Hej,

Vi har sista dag att ställa frågor på vår FFU och det var den 15/2, den 16/2 vill en anbudsgivare ställa en fråga, är vi skyldiga till att ta upp den då ?
Sista dag att lämna svar är den 19/2 och sista anbudsdag är den 25/2

Kommentarer

 • Hej Peter,

  Det finns ingen generell skyldighet att besvara frågor som inkommer efter det att sista dagen för frågor och svar har passerat men det finns inte heller något förbud mot att göra det.

  Om frågan som har ställts visar på att det finns brister i upphandlingsdokumenten kan det i vissa fall till och med vara lämpligt att den upphandlande myndigheten besvarar frågan. På det sättet har myndigheten möjlighet att förtydliga vad som avses och på så sätt minimera risken för att en leverantör ansöker om överprövning på grund av att upphandlingsdokumenten exempelvis brister i öppenhet och transparens.

  Läs mer
  Läs mer om vilka skyldigheter en upphandlande myndighet har att lämna kompletterande upplysningar om upphandlingsdokumenten i inläggen Vad händer om en upphandlande myndighet inte överhuvudtaget svarar på en fråga? och  Hur många dagar innan sista anbudsdag får frågor och svar stänga? i vår Frågeportal.

  Vänliga hälsningar,
  Victoria Upphandlingsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.