Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Godkännande av pressrelease

Hej,

i avtalet med myndigheten står: "Pressmeddelande med anledning av detta kontrakt får publiceras av Leverantören endast efter att Kunden informerats och skriftligen godkänt innehållet, vilket ska ske inom skälig tid.

Det gäller en kortare text på ca. en halv A4 att vi vunnit deras upphandling. Det snart gått två veckor trots täta påstötningar. Man hänvisar till att det är flera personer som måste godkänna. Andra i branschen som pratat med kunden, har gratulerat för länge sen så uppgiften är officiell. Det blir lite märkligt när vi själva inte kan gå ut med det.

Vad innebär "inom skälig tid" i detta sammanhang?

Tack på förhand!

Kommentarer

  • Hej Richard,

    Tack för din fråga. Eftersom det är ett villkor i avtalet är det främst en avtalsrättslig fråga snarare än en upphandlingsrättslig fråga. Vad som ska anses utgöra skälig tid är svårt att lämna ett generellt svar på eftersom förutsättningarna, det vill säga vad som ska göras inom tidsfristen, kan variera väldigt mycket från fall till fall. Att t.ex. åtgärda en reklamation i en del av en byggentreprenad inom skälig tid torde innebära en längre tidsfrist än att inom skälig tid översända senaste månadens inköpsstatistik.

    Upphandlingsmyndigheten kan däremot inte göra bedömningar i enskilda ärenden inom ramen för vår helpdeskfunktion.

    Med vänliga hälsningar
    Mattias Upphandlingsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.