Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hållbarhetskriterier vid upphandling av kyckling och kalkon

Jag undrar om det stämmer att det tidigare kravet för Slaktmetod med KravID 10418 för produktgruppen Kyckling och kalkon har ändrats till Slaktmetod -Kött KravID 10763 i de nya hållbarhetskriterierna för livsmedel och produktgruppen kyckling och kalkon? När jag laddade hem kriteriedokumenten för kyckling och kalkon så kommer nämligen KravID 10763 med istället för 10418. Men när jag läser vad som hänt i kriterieuppdateringen så står det att Slaktmetod kyckling fått nytt versionsnummer, nämligen 10418:1. Är det någon fel koppling?

Kommentarer

  • Hej Anna,

    Baskravet för slaktmetod kött (kravID 10763) finns numera på alla animalier, inklusive kyckling.

    Krav för kyckling är ett avancerat krav (kravID 10418 på grund av bedömningar av marknadstillgång och sortiment.

    Om du väljer att enbart ladda ner baskraven (välj nivå genom att ”dra” i reglaget) så kommer inte 10418:1 med i nedladdningen utan istället 10763 vilket är helt i sin ordning. Det kriterium som är lämpligt för din organisation beror på ambition gällande hållbarhetskriterierna samt behovs- och marknadsanalys.

    Uppdaterad: den 21 mars 2019

    Vänliga hälsningar
    /Monica

    Monica Segmentsansvarig Livsmedel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.