Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Handla upp get-, får- och vildsvinskött

Hej!
Nora kommun vill handla upp färs av vildsvin mm. Vi har sett i vår marknadsundersökning att tillgång finns. Jag undrar om kravställan enbart ska/kan ske på styckning, förpackning och så vidare? Under kriteriewizard saknas stöd för kött av vildsvin, älg, get och så vidare. Det vill säga det "glömda köttet".

Tanja Svart Grundström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Om ni i er aktuella marknadsanalys ser att det finns tillgång på "det glömda köttet" så går det alldeles utmärkt att ställa krav på detta utifrån er ambition - och efterfråga produkterna till en eller flera av era verksamheter.

  Exempelvis kan då krav ställas på förädlingsgrad, styckningsdetaljer, förpackningsstorlek, leveransperiod och leveransvillkor samt leverantörskvalificering om producenter/förädlare avser att lägga egna anbud.

  Att det saknas kriterier i Upphandlingsmyndighetens Kriteriebibliotek beror på att det kan vara svårt att utveckla juridiskt hållbara hållbarhetskriterier som ger skillnad i den prestanda ni får på era viltköttsprodukter när djuren levt fritt. Därtill har offentlig kunds efterfrågan på vildsvin och älg varit mycket låg. Efterfrågan ökar dock och det kan göra att det i framtiden kan bli aktuellt att överväga kriterier för viltkött, då troligtvis främst hjort och ren.

  Hälsningar
  /Monica
  Monica Segmentsansvarig Livsmedel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.