Välkommen till vår Frågeservice om offentlig upphandling och statsstöd! Vi ger dig stöd inom upphandlingens regelverk, praktik och hållbarhets-aspekter samt statsstöd. Vi gör däremot inga bedömningar i enskilda fall.
Vill du hellre prata med oss direkt?
Vill du hellre ringa och ställa din fråga? Du når oss på telefon varje helgfri måndag till torsdag mellan klockan 9-12 på telefonnummer 08-586 217 01. Varje helgfri måndag till torsdag mellan klockan 13–15 och fredag klockan 9–12 kan du även chatta med oss via vår webbplats.
Vill du hjälpa oss vidareutveckla Frågeservice?
Vi vill bli bättre! Om du vill hjälpa oss hittar du mer information via den här länken.
Frågeportalen är ett levande forum där vi gemensamt skapar innehåll och delar kunskap med varandra. Tveka därför inte att ställa frågor eller kommentera befintliga inlägg.
Upphandlingsmyndighetens redaktörer modererar forumet vilket innebär att inlägg kan komma att döljas, till exempel om frågeställaren önskar det eller om inlägget innehåller känsliga uppgifter.
Hållbarhetskriterierna inom livsmedel och måltidstjänster förvaltas enligt en 3-årscykel. Kriterierna inom respektive produktområde ses över vart tredje år och uppdateras om nyutveckling eller uppdatering av ordalydelse bättre motsvarar den offentliga kundens efterfrågan och offentliga leverantörers utbud. Följ vårt arbete för bättre offentliga livsmedelsaffärer på våra livsmedelssidor och i livsmedelsbloggen.
Hälsningar,
Tack för ert svar. Kan man se när nuvarande kriterier senast uppdaterades?
Hej,

I kriteriebiblioteket finns i anslutning till varje kriterium en flik som anger när det senast ändrades. Så här kan det se ut:
Hållbarhetskriterierna förvaltas löpande och uppdateras vid behov (ungefär vart tredje år) i en kvalitetssäkrad kriterieprocess.
Undergrupp Kyckling publicerades i oktober 2018. Undergrupperna Nötkreatur och Gris planerar vi att publicera november 2019. Du hittar gällande Hållbarhetskriterier för livsmedel i Kriteriebiblioteket.
Följ våra aktiviteter och håll dig uppdaterad via livsmedelsbloggen! Läs mer och anmäl dig till livsmedelsbloggen.
Välkommen att höra av dig om något är oklart.
Bästa hälsningar,