Till senaste kommentaren

Hur ska man använda krav på oparfymerade produkter vid upphandling av städtjänster?

Hej,

Ska genomföra en upphandling, egentligen en direktupphandling, av städtjänster, med en del miljökrav. Bland annat krav på att oparfymerade produkter ska användas. Har använt mig av er frågewizard för att få lite hjälp med krav och verifikation. När det gäller just oparfymerade produkter så har ni som svarsalternativ "ja" "nej" och "ej tillämpligt". När skulle det vara aktuellt för en leverantör att svara "ej tillämpligt"?

Läste precis en fråga bland frågor och svar gällande oparfymerade produkter, där ni i svaret uppgett att alla produkter inte görs oparfymerade. Hur ska man då tänka här när man ställer detta krav? Är det därför man har med alternativet "ej tillämpligt"?
Eva Angström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Eva,

  Det stämmer att alternativet "ej tillämpligt" för kravet på oparfymerat är tänkt att användas när man undantagit vissa produkter från kravet.

  För de undantagna produkterna  kan det vara bra att ställa kravet på parfym. Även för detta krav finns alternativet "ej tillämpligt" som här anges för de produkter som omfattas av kravet på oparfymerat.

  Ett exempel; om du vill ha toalettblock anger du i upphandlingsdokumentet att produkten är undantagen kravet på oparfymerat och att kravet på parfym gäller. Leverantören svarar för denna produkt  "ej tillämpligt" på kravet oparfymerat och "Ja" på kravet parfym (om det uppfylls).

  Vänliga hälsningar
  Anette Hållbarhetsspecialist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.