Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur skapar man ett ESPD-formulär innan annonsen har publicerats i TED?

.
Upphandlingsmyndigheten Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Den tillfälliga kod (ID-nummer) som Kommissionens webbtjänst efterfrågar får den upphandlande myndigheten i ett e-postmeddelande från EU:s publikationsbyrå (TED) när den har skickat upphandlingsannonsen till TED. Observera att den tillfälliga koden är något annat än EUTS-numret.

  Med hjälp av den tillfälliga koden kan webbtjänsten automatiskt hämta viss information som den upphandlande myndigheten annars skulle behöva fylla i från annonsen. Koden är endast tänkt att underlätta för den upphandlande myndigheten vid skapandet av ESPD-formuläret i Kommissionens webbtjänst. Notera att det inte finns något hinder mot att skapa ett ESPD-formulär och ange denna information "manuellt" utan koden.

  Funktionen med den tillfälliga koden innebär alltså endast att viss information hämtas ur annonsen när man skapar ett ESPD-formulär i Kommissionens webbtjänst så att man som myndighet inte behöver fylla i samma information på två ställen. Funktionen skapar inte någon teknisk eller rättslig "koppling" mellan annonsen och ESPD-formuläret.

  Notera att det inte finns något krav på att den upphandlande myndigheten tillhandahåller ett förberett ESPD-formulär men Upphandlingsmyndigheten anser att det är lämpligt.

  Läs gärna mer om Kommissionens webbtjänst i Kommissionens Frågor och svar för tjänsten. Se till exempel punkten 15 i dokumentet i för med information.

  Uppdaterad: den 26 juli 2018
  Upphandlingsmyndigheten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.