Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Jämförelse mellan olika certifieringssystem som till exempel KRAV, MSC, ASC

Hej,

Har Upphandlingsmyndigheten upprättat något dokument för att underlätta jämförelse mellan olika certifieringssystem som till exempel KRAV, MSC, ASC med fokus på ekologisk och social hållbarhet inom produktgruppen livsmedel?

Med vänlig hälsning
Linda

Kommentarer

 • Hej Linda,

  Det har vi inte gjort i dokumentform.

  Det finns dock mycket information på våra nya livsmedelssidor på upphandlingsmyndigheten.se för att ge köpare och säljare information om den offentliga affären samt för att stödja hållbara och medvetna val för den offentliga kunden.

  Vilka aspekter anser du bör belysas i en sådan sammanställning? Tänker du dig något liknande som bilagorna för miljö och sociala krav inom produktgrupp Kaffe, te och kakao?

  Hälsningar
  /Monica
  Monica Segmentsansvarig Livsmedel
 • Hej Monica,

  Ja, jag tänker mig något liknande som bilagorna för miljö och sociala krav, för kaffe, te och kakao. Men inom produktgrupp för fisk med fokus på ekologisk och social hållbarhet.

  Med vänlig hälsning
  Linda

  Linda
 • Hej Linda,

  Jag förstår hur du tänker. Bilagorna för kaffe, te och kakao omfattar dock bredare aspekter än fisk och utarbetades vid en tidpunkt (ca 2010) då certifieringsregelverken på området - och exempelvis ILO:s kärnkonventioner - var mindre kända. Men givetvis underlättar ofta en bild eller tabell förståelsen.

  När det gäller fisk och skaldjur finns det hållbarhetsinformation i Kriteriebiblioteket (samt kriterier), i Fisklistan och länkar till certifieringssystem för vildfångade arter - MSC och KRAV samt certifieringssystem för odlade arter - ASC och KRAV.

  Vilket ytterligare stöd behövs för att göra medvetna val vid upphandling utifrån den ambition och de förutsättningar ni har som upphandlande myndighet?

  Hälsningar/
  Monica
  Monica Segmentsansvarig Livsmedel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.