Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Går det att erbjuda jämställdhetsbonus i offentlig upphandling?

Hej,
Jag undrar hur det går med detta projekt som nämns i forumet: "I sammanhanget kan nämnas att Upphandlingsmyndigheten, i samband med det s.k. ESF-projektet, avser att utreda möjligheten för upphandlande myndigheter att ge en ”jämställdhetsbonus” till de leverantörer som på olika sätt kan visa att de arbetar för ökad jämställdhet." 
Angivet datum var först februari 2018 och sedan information om att arbetet skjutits upp och skulle ske under hösten 2018. Hur går det med detta arbete?

Kommentarer

 • Hej,

  Upphandlingsmyndighetens ESF-projekt för sysselsättningsfrämjande villkor i offentlig upphandling innehåller ett antal s k Work Packages (WP) eller delmål. Inom WP 12 (Integrering av de horisontella principerna; Jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering) ska bland annat förutsättningar för att ställa särskilda kontraktsvillkor utifrån ett jämställdhetsperspektiv utredas. Slutsatserna från den utredningen kommer att ingå i slutleveransen av det övriga stödet kring sysselsättningsfrämjande villkor. Slutleveransen kommer att lanseras i slutet av 2019.

  Upphandlingsmyndigheten publicerade en delleverans av den nationella modellen för sysselsättningskrav i offentlig upphandling den 22 oktober 2018. Ta del av det stödet på vår webbplats.

  Hälsningar
  Charlotta
  Charlotta

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.