Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan vi testa webbverktyg hos en eller flera leverantörer?

Vi ska upphandla ett administrativt verktyg för e-learningssystem.
Kan vi testa webbverktyg hos en eller flera leverantörer innan vi skriver upphandlingsdokumentet för att veta mer vad vi ska efterfråga, vad som skulle kunna fungera osv.

Kommentarer

 • Hej Kerstin,

  Det är möjligt att göra marknadsundersökningar och ha tidig dialog med potentiella leverantörer inför en upphandling på många olika sätt, exempelvis genom dialogmöten med presentationer eller demonstrationer. Läs därför gärna informationen om tidig dialog på vår webbplats, se länk nedan.

  Vid alla former av tidig dialog är det viktigt att beakta de grundläggande upphandlingsprinciperna, främst likabehandlingsprincipen. Var därför noggranna med att ni förhåller er objektiva under hela processen samt dokumentera hur ni förbereder framtagandet av upphandlingsdokumenten.

  Notera att om testerna medför kostnader för den upphandlande myndigheten så innebär det att testerna som utgångspunkt måste upphandlas enligt tillämpliga bestämmelser i lagen om offentlig upphandling (LOU).

  Läs mer
  Läs gärna om tidig dialog hur du förebygger korruption i den förberedande fasen på vår webbplats. Se även vår webbplats för mer information om de grundläggande upphandlingsprinciperna.

  Med vänliga hälsningar,
  Erika Upphandlingsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.