Till senaste kommentaren

Kommuner och regioners kostnad för ordningsvakter

Jag såg i er rapport som gällde 2018, att 2,9 miljarder kronor betalades ut till leverantörer av säkerhetstjänster från kommunerna, regionerna och staten. Utifrån den totalen fick jag att kommunerna lade 1,1 miljarder, regionerna 725 miljoner kronor.
Jag undrar om det mer specifikt går att se hur mycket pengar som gick till ordningsvaktstjänster? Eller är kostnaden för säkerhetstjänster=kostnaden för ordningsvakter?
Henrik Pehrsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej och tack för din fråga,
  Den statistik du hänvisar till är baserad på leverantörernas SNI-koder. Du kan läsa mer om SNI här.

  För säkerhetstjänster avses leverantörer med SNI 80.100, Säkerhetsverksamhet. I detta ingår: vakt- och patrulleringstjänster, hämtande och lämnande av pengar, kvitton eller andra värdesaker med personal och utrustning för att skydda sådan egendom under förflyttningen, tjänster som utövas i pansarbil, verksamhet som utövas av livvakter, tjänster som inkluderar lögndetektorer, tjänster som omfattar tagande av fingeravtryck och verksamhet som utövas av säkerhetsvakter. 

  SNI 80.100 är den lägsta detaljeringsgraden för säkerhetsverksamhet, varför det tyvärr inte går att göra fler nedbrytningar.

  Med vänlig hälsning

  Annika T Analytiker

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.