Till senaste kommentaren

Får vi direktupphandla en konferens som paketlösning?

Hej

Jordbruksverket direktupphandlar ett paket där leverantör ska ombesörja ett möte med talare, utrustning och annat som har med uppdraget att göra. Leverantören kommer också att ordna lokal för uppdraget.
Fråga: Är det ok att leverantören ordnar även lokal i ovanstående paketlösning eller måste vi bryta ut den delen ur uppdraget och ordna/avropa lokalen själva genom de statliga ramavtalen?

Hälsningar

Kjell
[Redigerad signatur]

Kommentarer

 • Hej Kjell,

  Upphandlingsmyndigheten gör inte bedömningar i enskilda fall. Vi kan därför inte bedöma hur ni ska agera i den beskrivna situationen.

  En upphandlande myndighet har en långtgående frihet att själv utforma sin upphandling för att möta behovet, så länge det inte sker i strid mot de grundläggande principerna för offentlig upphandling eller i syfte att undanta upphandlingen från bestämmelser i lagen (se 4 kap. 1 och 2 §§ LOU). Generellt sett går bra att genomföra en upphandling där kontraktet är blandat med flera olika slag av upphandling (se 2 kap. 2 § LOU).

  Av förordningen (1998:796) om statlig inköpssamordning följer att statliga myndigheter ska använda Statens inköpscentral vid Kammarkollegiets ramavtal om myndigheten inte finner att en annan form av avtal sammantaget är bättre (se 3 §). När en myndighet avser att upphandla utan att använda Kammarkollegiets avtal ska Kammarkollegiet underrättas om skälen till detta (se 4 §).

  avropa.se finner du information om samtliga ramavtal som upphandlats av Statens inköpscentral. Du finner kontaktuppgifter till Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet ​här​​​.

  Med vänlig hälsning,
  Gustav

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.