Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hållbarhetskriterier för upphandling av mjölk

Hej
Är kriterierna för mjölk tillämpliga även på ostar; hårdost, mjukost, färskost?
Vi har kikat lite och ser att mjukost inte är ursprungsmärkt...

Kommentarer

  • Hej,
    Hållbarhetskriterierna publicerades 2010 främst tänkta för konsumtionsmjölk, fil, naturell yoghurt m.m. Då var marknadstillgången inom ost betydligt mer begränsad än idag och idag finns det främst hårda ostar som uppfyller långtgående hållbarhetskrav. Även andra krav påverkar tillgången, t.ex. förpackningsstorlek, förpackningstyp och krav på skivat. Färskost är tyvärr svårt att kravställa.

    Gör gärna en marknadsanalys i  Dabas.com

    Hälsningar
    /Monica
    Monica Segmentsansvarig Livsmedel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.