Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kriterier vid upphandling av måltidstjänster och catering

Hej! På er hemsida kan man klicka sig fram till "ställ hållbarhetskrav på Livsmedel och måltidstjänster" Där är just "måltidstjänster och catering" en produktgrupp bland andra. När det gäller livsmedel inom den gruppen, så finns det teknisk specifikation för krav rörande antibiotika, salmonella och fisk. Jag undrar om det är paketet ni ansett rimligt för den typen av upphandlingar (catering och måltidstjänster just) eller om det är en slump att de kommit med där. Jag förstår att man får bedöma det själv, men undrar vad som är tanken bakom den skiljelinjen ni gjort. Att krav på andra livsmedel ska ställas vid annan upphandling än catering och måltidstjänster?

Kommentarer

 • Hej!
  När det gäller kriterier för livsmedel inom området Måltidstjänster och catering är de föreslagna kriterierna ett urval inom varje varugrupp som pekar på de kriterier som bedöms ge mest positiv hållbarhetseffekt med minst resursåtgång. Det är givetvis en avvägning som gjorts eftersom det finns många kriterier för livsmedel.

  Som köpare bör man alltid göra en marknadsundersökning för att se om valda kriterier kan uppfyllas i en explicit upphandling(t.ex. kan en marknadsundersökning för artiklar göras i Dabas för hållbarhetskriterier, förpackningsstorlek m.m.) och det är viktigt att tillvarata leverantörens kompetens inom området.

  Det är även viktigt att stämma av de kriterier som används med övriga inriktningsdokument och beslut i den upphandlande myndigheten.

  Inom området Måltidstjänster och catering ingår även förslag till kriterier för utförande, distribution sam städ och rengöring.

  Med vänlig hälsning
  /Monica

  Monica Segmentsansvarig Livsmedel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.