Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

När är kvalificeringsfasen vid egenförsäkran?

Hej!
Jag tycker att det blivit otydligt när egentligen kvalificeringsfasen infaller ioch med införandet av egenförsäkran.

Är kvalificeringsfasen när man kontrollerar att de uppfyller kraven på leverantören (där endast infyllnad av egenförsökran är ok för att uppfylla kravet) eller,
är kvalificeringsfasen samma sak som kontrollen att vinnande leverantör/er uppfyller de krav som de sagt sig uppfylla i egenförsäkran, dvs. steget precis innan tilldelningsbeslut?

Kommentarer

 • Hej,

  Kvalificeringsfasen i en upphandlingsprocess är fasen då det sker en leverantörsprövning, det vill säga en kontroll av att en anbudsgivare eller anbudssökande inte ska uteslutas, att de uppfyller kvalificeringskraven och eventuella begränsningskriterier.

  Införandet av egenförsäkran (och ESPD-systemet) har i sig inte ändrat de olika delarna i upphandlingsprocessen. Kvalificeringsfasen är, precis som du beskriver, den del när den upphandlande myndigheten kontrollerar att leverantören uppfyller bland annat kvalificeringskraven. En egenförsäkran är ett preliminärt intyg på att leverantören inte ska uteslutas, att de uppfyller kvalificeringskraven och eventuella begränsningskriterier.  Den avslutande kontrollen som ska ske innan den tilltänkta tilldelningen syftar till att säkerställa att leverantören faktiskt uppfyller kvalificeringskraven. ESPD-systemet är alltså uppdelat i två steg om en leverantör använder sig av en egenförsäkran, som båda ingår i leverantörsprövningen (kvalificeringsfasen).

  För ytterligare information om egenförsäkran se gärna vår ESPD-systemet.
  Återkom gärna om du har följdfrågor.

  Med vänlig hälsning,
  Rasmus Upphandlingsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.