Till senaste kommentaren

Hur blir jag leverantör till offentlig sektor?

Hej!

Jag är egen företagare och jobbar med kommunikation. Jag skulle vilja arbeta med offentliga organisationer, som t.ex. Göteborgs Stad - hur går jag till väga för att bli leverantör och finns det några särskilda krav?
Sara Ulrika Holmgren Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Första steget mot att bli leverantör till den offentliga sektorn är att leta upp aktuella annonserade upphandlingar, det vill säga att ta reda på vad de olika upphandlande myndigheterna avser att köpa in just nu. Du hittar information om pågående upphandlingar genom att söka på de elektroniska upphandlingsdatabaserna. Du hittar länkar till dessa på vår webbplats.

  Utöver dessa databaser annonserar vissa kommuner och andra upphandlande myndigheter dessutom aktuella upphandlingar på sina webbplatser. Vad gäller annonserade upphandlingar över de så kallade tröskelvärdena ska dessa minst annonseras i annonseringsdatabasen TED.

  Du kan läsa mer om hur man som leverantör hittar affärsmöjligheter på vår webbplats. Där framgår att upphandlande myndigheter i vissa fall inte behöver annonsera en upphandling, en sådan upphandling benämns direktupphandling. Myndigheten får då vända sig direkt till en eller flera leverantörer och begära in anbud. I sådana fall är det viktigt att myndigheten redan känner till ditt företag.

  Lycka till!

  Med vänlig hälsning,
  Gustav
 • Hej Gustav, och tack!

  Men om det skulle ske en direktupphandling och myndigheten eller organisationen redan känner till mitt företag - hur vet jag då att jag är godkänd som leverantör? Kan jag ansöka om det innan? Jag hittar inte de svaren bland dina länkar.
  Sara Ulrika Holmgren
 • Hej,

  Det kan du som leverantör inte veta. Vid direktupphandling gäller inte några särskilda regler kring hur upphandlingen ska genomföras. Det är därför ytterst upp till respektive upphandlande myndighet att avgöra vilken leverantör som ska anlitas i det enskilda fallet.

  Såvitt vi känner till är det inte vanligt förekommande att upphandlande myndigheter använder någon form av ansökningsförfarande eller förhandsgodkännande vid genomförande av direktupphandlingar. Ett tips är att fråga valfri upphandlande myndighet om hur du kan bli en tänkbar leverantör till just den myndigheten när den direktupphandlar framöver.

  Läs mer
  Läs mer om genomförandet av en direktupphandling på vår webbplats.

  Med vänlig hälsning,
  Gustav

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.