Till senaste kommentaren

Kan man lämna en ny ansökan till ett valfrihetssystem enligt LOV direkt efter ett avslag?

Hej,

Vi har fått avslag på en ansökan i en LOV-upphandling. Finns det något som hindrar verksamheten att omedelbart därefter inkomma med en ny ansökan i samma upphandling (givetvis under antagandet att att förutsättningar då finns för att ansökan ska godtas)?
Fredrik Ewerlöf Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Fredrik,

  Det finns ingenting som hindrar en leverantör från att omedelbart efter ett avslag inkomma med en ny ansökan i samma valfrihetssystem. Denna möjlighet finns oavsett om det finns förutsättningar för att ansökan ska godtas eller inte, men för att öka leverantörens möjligheter att godtas är det lämpligt att göra de justeringar som krävs enligt förfrågningsunderlaget.

  Om leverantören fått avslag på felaktiga grunder
  Om leverantören har fått avslag ansökan och anser att den upphandlande myndigheten gjort en felaktig bedömning, har leverantören möjlighet att ansöka om rättelse. Då ska leverantören göra en skriftlig ansökan till förvaltningsrätten inom tre veckor från det att kommunen eller landstinget lämnat sin underrättelse om beslut. Endast den leverantör som inte har blivit godkänd kan ansöka om rättelse av det beslutet.

  Källhänvisningar
  10 kap. 1 § lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV) – rättelse.

  Med vänlig hälsning,
  Gustav

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.