Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Är vår baguettröra en sammansatt produkt?

Hej

Vi tillverkar en baguetteröra, bestående av skinka av gris, kyckling, ägg, majonnäs.

Det finns kriterier för sammansatta, antingen sammansatt med kött, eller sammansatt med ägg, sammansatt med kyckling, här är ju flera ingredienser där intresse finns att veta till exempel om standard på djurhållning, vilken rekommenderar ni att välja?

MVH

Kommentarer

 • Hej,

  Baguetteröra är definitivt en sammansatt produkt.

  Om ni taggar era artiklar (till exempel i Dabas alternativt i Validoo) kan ni i Dabas tagga Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskriterier som uppfylls för animaliska köttingredienser över 10 procent och för vegetabiliska ingredienser samt mjölk och ägg över 20 procent. Mer information finns i Kriteriebiblioteket på vår webbplats.

  Utgå från en artikel i taget, tagga de hållbarhetskriterier som uppfylls av artikelns råvaror och som ni kan uppvisa bevis för. På detta sätt blir era artiklar synliga för offentliga kunder när de gör marknadsanalyser inför upphandling.

  Ni behöver inte längre göra en separat leverantörsförsäkran utan den automatgenereras numera i Dabas. Om många artiklar uppfyller exakt samma kravprofil gällande hållbarhetskriterier kan Dabas hjälpa till att grupptagga dem.

  Vänliga hälsningar
  /Monica
  Monica Segmentsansvarig Livsmedel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.