Till senaste kommentaren

Vilken tidsfrist gäller för att ansöka om överprövning av en upphandling?

Hej!
Jag har avsett lämna in anbud idag som är sista dag men upptäcker ett uppenbart fel i förfrågningsunderlaget som gör att jag inte kvalificerar mig om inte felet rättas. Jag har varit i kontakt med upphandlande myndighet som meddelar att de inte tänker göra någon förändring. Finns det tidsmässig eller annan begränsning för mig om jag vill överpröva själva underlaget utan att kanske själv ha lämnat in något anbud?

Tacksam för svar idag eftersom det är sista dag för inlämning av anbud.

Kommentarer

 • Hej Måns,

  Leverantörer kan ansöka om överprövning av en upphandling fram tills att avtalsspärren har löpt ut. Ibland finns det inte någon avtalsspärr, till exempel vid direktupphandling. Då kan man ansöka om överprövning fram tills ett avtal har ingåtts. Därefter kan man bara ansöka om överprövning av avtalets giltighet.

  Talerätt
  En leverantör behöver inte ha lämnat anbud för att ansöka om överprövning. Leverantören ska dock ha eller ha haft ett intresse av att tilldelas kontrakt i den upphandling som ansökan om överprövning avser. Läs mer om detta i inlägget Vem har talerätt vid överprövning av en upphandling? i vår Frågeportal.

  Läs mer
  Läs mer om överprövning av en upphandling på vår webbplats. Se även inlägget När kan vi teckna avtal efter beslut från domstol? i vår Frågeportal.

  Med vänlig hälsning,
  Gustav

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.