UHM-krav Kalkon

Hej!

Mitt namn är Helena Pettersson och jag arbetar med avtalsförvaltning i en kommun. Min fråga gäller UHM-kravet Antibiotikaförskrivning 10416:1, A som vi ställt på en rökt skivad kalkon.

Som jag förstått det har just det kravet utgått och jag undrar därför vilket krav-ID som ersätter det kravet? Är det kravet på avancerad nivå 11246 eller ersätts det av 11245, Bas?

Enligt grossisten så uppfyller 11245, B samma innehåll som 10416;1, A men jag undrar hur ni tänkt här?

Tack på förhand!
Mvh
Helena Pettersson
0702912588
Helena Pettersson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Helena,



     



    Gällande din fråga om UHM-kravet
    Antibiotikaförskrivning 10416:1 finns det generella kriteriet fortfarande kvar
    i Kriteriebiblioteket. 





    Kriteriet har däremot reviderats för att
    specifikt gälla Kyckling och kalkon samt för att fungera bättre på marknaden. Det
    är troligt att det generella antibiotika kriteriet 10416:1 under året successivt kommer
    att ersättas av reviderade djurslagsspecifika kriterier för nötkreatur, gris,
    lamm m.m.  



     



    Ambitionen i kriterieförvaltningen är
    att förbättra kriterieprestandan. 



    Det kravID som bäst motsvarar 10416:1
    för Kyckling och kalkon är baskriterium 11245. 







    Kriteriet på avancerad nivå 11246 ställer
    mer omfattande krav på produktionen än 10416:1 vilket begränsar
    marknadstillgången på kalkonprodukter. 

    Den upphandlande myndigheten bestämmer själv
    vilka hållbarhetskriterier som motsvarar organisationens politiska ambition och
    övriga förutsättningar.


    Bästa hälsningar
    /Monica
    Monica Segmentsansvarig Livsmedel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.