Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Underrättelse om beslut efter övergång till ett förhandlat förfarande utan föreg. annons enligt LUF

Hej,

Om en upphandlande enhet har övergått till ett förhandlat förfarande utan föregående annonsering enligt 6 kap. 5 § LUF och sedan ska tilldela kontraktet. Måste underrättelse om tilldelningsbeslutet ske i enlighet med 12 kap. 12 § LUF då eller går det bra att teckna avtalet direkt? Någon avtalsspärr löper ju inte enligt 20 kap. 2 § LUF.

Mvh
Jan

Kommentarer

 • Hej Jan,

  En upphandlande enhet ska skriftligen underrätta anbudssökandena och anbudsgivarna om beslut som fattats om att tilldela ett kontrakt eller att ingå ett ramavtal (se 12 kap. 12 § LUF). Vi kan inte se att det finns något undantag i LUF från denna skyldighet i ett förhandlat förfarande utan föregående annonsering.

  Undantaget från avtalsspärr omfattar endast avtalsspärren och är inte ett undantag från skyldigheten att meddela ett tilldelningsbeslut (jämför 20 kap. 2 § LUF).

  Observera att skyldigheten att meddela ett tilldelningsbeslut endast omfattar anbudssökanden och anbudsgivare. Av din fråga framgår inte hur många anbudssansökande eller anbudsgivare som finns i ditt exempel. Om det bara finns en kan det vara av intresse att läsa inlägget Behöver tilldelningsbeslut meddelas om det endast kommer in ett anbud?.


  Med vänlig hälsning,
  Rasmus Upphandlingsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.