Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Får en upphandlande myndighet uppställa tak- respektive golvpris?

Jag undrar om en myndighet får göra en upphandling där det enbart är poängsystem och ingen viktning emot pris, utan endast om flera får samma poäng då vinner det lägsta det företag med lägst timpris.

Det står enbart i upphandlingen
Timpriser för uppdraget skall inte överstiga följande nivå:
1000 kr/tim så det är inte någon fast timpris ifrån myndighet.

Kommentarer

 • Hej,

  En liknande fråga har tidigare ställts i vår Frågeportal, jag hänvisar dig därför dit: Är det okej att utvärdera enbart kvalitet?

  Med vänlig hälsning
  Gustav Upphandlingsjurist
 • Hej

  Dom har ej satt ett fast pris utan enbart att det ej får överstiga 1000:-, som du hänvisar till i svaret, utan dom värderar enbart via deras poängsystem och ingen viktning av pris, så min fråga kvarstår

  "Ja det går bra. Grunden du avser att använda vid utvärderingen är bästa förhållandet mellan pris och kvalitet. Det är möjligt att låta kostnadselementet ha formen av ett fast pris eller en fast kostnad och låta leverantörerna endast konkurrera med kvalitetskriterier på det sättet du beskriver (se prop. 2015/16:195 s. 788)."
  *
 • Hej,

  Jag beklagar att du inte fick svar på din fråga i det hänvisade svaret.

  Av frågan jag hänvisade till framgår att det är möjligt att låta kostnadselementet ha formen av ett fast pris. Av det torde det följa att det är möjligt att låta kostnadselementet ha formen av ett fast pristak.

  För att svara på din fråga: Jag ser i princip inget hinder mot att använda kvalitet och pris som tilldelningskriterier på det sättet du beskriver. En annan sak är att utvärderingsmodellen du beskriver är ovanlig (unik?).

  Uppdaterad: den 7 juli 2018

  Med vänlig hälsning
  Gustav Upphandlingsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.