Till senaste kommentaren

Kriterier för kemiska produkter – vilka produkter omfattas och kan alla krav ställas?

Hej!

Då jag använder mig av Upphandlingsmyndighetens kriterier för produktundergrupp - Kemiska produkter, gäller samtliga kriterier för samtliga produkter? Eller är det bara vissa kriterier som gäller om jag bara ska ställa krav på till exempel allrengöring och avloppsmedel för det är det som ska upphandlas?

Med vänlig hälsning
Linda

Kommentarer

 • Hej Linda,

  Både allrengöringsmedel och avloppsrensningsmedel omfattas av kriterierna för kemiska produkter. Du kan läsa mer om vilka produkter som omfattas i bilagan "Inköp av kemisk-tekniska produkter - vägledning för upphandlare och anbudsgivare" som ligger längst ner på sidan för Kemiska produkter på vår webbplats.

  Två av kraven, Oparfymerat (KravID: 10586) och Parfym (KravID: 10585), går inte att ställa samtidigt, där måste man välja vilket krav som ska ställas. Om kravet Oparfymerat används måste man försäkra sig om att den produkttyp som efterfrågas finns på marknaden som oparfymerad.

  Alla övriga krav går att använda på alla produkter som omfattas av kriterierna.

  Uppdaterad: den 18 december 2019

  Vänliga hälsningar
  Anette Hållbarhetsspecialist
 • Hej, en följdfråga på ämnet. Kraven oparfymerat och parfymerat kan inte användas samtidigt men hur blir det om vi vill ha några parfymerade produkter?

  Ska vi välja parfymerad och i artikelspecifikationen ange vilka produkter vi vill ha parfymerade och respektive oparfymerade? Eller ska vi välja oparfymerad och undanta de produkter vi önskar parfymerade?
  B. Jonsson
 • Hej,

  Vi föreslår att du ställer det krav som omfattar flest produkter i din upphandling och gör ett undantag från det. De undantagna produkterna ska istället uppfylla det andra kravet.

  Om du till exempel ska ha flest oparfymerade produkter ställer du kravet Oparfymerat, och undantar de produkter som ska vara parfymerade. Ange att de undantagna produkterna istället ska uppfylla kravet Parfym.

  Uppdaterad: den 18 december 2019

  Vänliga hälsningar
  Anette Hållbarhetsspecialist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.