Till senaste kommentaren

Vad heter Alternativa anbud på engelska?

Vad heter Alternativa anbud på engelska?

Kommentarer

 • Hej Hannes,

  Den officiella engelska termen för alternativa anbud i LOU-direktivet (det vill säga anbud med alternativa utföranden) är variants.

  I praktiken har dock begreppet översatts från svenska till engelska på annat sätt. Exempelvis har Konkurrensverket i sin engelska översättning av lagen om offentlig upphandling översatt begreppet alternativa anbud till alternative tenders. I sammanhanget kan noteras att begreppet anbud med alternativa utföranden, vilket är en synonym till alternativa anbud, har översatts av Konkurrensverket till tender with a variant performance och ibland endast till den officiella översättningen variants.

  Det viktiga är inte vilket begrepp som används som sådant, utan det viktiga är att den upphandlande organisationen använder begrepp på ett sådant sätt att alla rimligt informerade och normalt omsorgsfulla leverantörer kan tolka begreppet på samma sätt.

  Läs mer
  Alternativa anbud blandas ibland ihop med ett helt annat begrepp, parallella anbud. Läs mer om skillnaden i inlägget Får en leverantör lämna flera anbud i samma upphandling? i vår Frågeportal.

  Källhänvisningar
  Med vänlig hälsning,
  Gustav

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.