Till senaste kommentaren

Hur kan leverantörer samarbeta vid offentlig upphandling?

Hej! Jag undrar om man som leverantör kan vara en del den totala upphandlingen? Många upphandlingar kräver ett helhetsgrepp, exempelvis nedmontering och rivning av gammalt material, installation av nytt material samt service osv. Vi som leverantör erbjuder bara en av produkterna som upphandlingen pekar mot. Hur går vi till väga då? Söker man ihop med en annan leverantör som kan erbjuda resterande delar?

Kommentarer

 • Hej Anton,

  Vad roligt att du vill vara leverantör till offentlig upphandling. Hur ni bör gå tillväga beror på hur upphandlingen är konstruerad. I vissa fall går det att lämna anbud på enskilda delar av ett större uppdrag, medan det i andra fall krävs att anbudsgivaren lämnar anbud på hela uppdraget. I de flesta upphandlingar kan leverantörer samarbeta för att kunna genomföra uppdraget.

  Upphandlingsmyndigheten har nyligen lanserat ett stöd om hur leverantörer kan samarbeta vid offentlig upphandling. Jag vill därför i första hand rekommendera att du läser om hur du som leverantör kan Samarbeta med underleverantörer och andra samarbetspartners i upphandlingar på vår webbplats.

  Om du har följdfrågor är du välkommen att återkomma med dessa.

  Med vänlig hälsning.
  Mattias Upphandlingsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.