Till senaste kommentaren

Varför går det ej att kombinera ekologisk vara - tillägg mjölk med GMO-fritt i wizarden?

Hej!

Jag förstår inte varför jag inte kan välja Ekologisk vara –
tillägg mjölk samtidigt som jag väljer GMO-fritt foder i wizarden?


/Frida
Frida Sandberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Frida,

  Anledningen till att kombinationen inte kan väljas är att Wizarden är tänkt att effektivisera din upphandling. Eftersom du valt det avancerade ekologiska alternativet för mjölk i Wizarden kommer den produkt du efterfrågar i upphandlingen automatiskt att uppfylla kravet på GMO-fritt foder. Du behöver alltså inte ställa kravet för att få detta mervärde då det ingår som obligatoriskt krav i det certifieringsregelverk som verifierar produkten i dagsläget. Det blir ett krav mindre att följa upp och prestandan på produkten blir den du förväntar dig.  

  Hälsningar/Monica
  Monica Segmentsansvarig Livsmedel
 • Hej,

  Jag undrar samma sak och förstår inte riktigt svaret på denna fråga. Om kravet på GMO-fritt ställs så behöver det inte automatiskt innebära att varan även är ekologisk, i alla fall inte som jag förstår det utifrån motiv och förslag till verifikat i kriteriewizarden. Eller är det GMO-kravet tillsammans med övriga krav som innebär att det bara är ekologiska varor som når upp till kraven?
  Johanna
 • Hej,

  Precis som du skriver behöver inte GMO-fritt vara ekologiskt. Men ekologiskt ska vara GMO-fritt. När du ställer krav på ekologiskt behöver du alltså inte ställa krav på GMO-fritt foder - du får det mervärdet på köpet. Utan att du behöver följa upp det. Då uppnås din ambition på enklast möjligt sätt.

  Hoppas svaret blev tydligare nu.

  Hälsningar
  Monica Segmentsansvarig Livsmedel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Här kan du läsa om hur hur Upphandlingsmyndigheten behandlar personuppgifter i Frågeportalen.