Till senaste kommentaren

Vinstmarginal för underleverantörer som säljer till statlig myndighet

Hej,

Jag undrar om det finns några restriktioner över hur stor vinstmarginal en underleverantör som säljer till en myndighet får ha?
  • Ex, 1) Om en underleverantör köper licenser för 100 kr/licens från säljaren och därefter säljer till en myndighet för 105 kr/licens (5 % marginal). Är det ok?
  • Ex, 2) Ett annat fall är när en underleverantör köper för 100 kr/licens från säljaren och därefter säljer till en myndighet för 105 kr/licens (5 % marginal), men sen har underleverantören även en kickback (bonus) från säljaren på 10 %, vilket resulterar i att underleverantören köpt in licenser för 90 kr/licens. Detta resulterar i slutändan i att underleverantören säljer med 15 % marginal till myndigheten. Är det ok?

Kommentarer

  • Hej Malin,

    Upphandlingslagstiftningen reglerar varken hur stor vinst eller förlust en leverantör får göra när den gör affärer med upphandlande myndigheter eller enheter. Syftet med upphandlingslagstiftningen är att undanröja hinder mot handel mellan EU:s medlemsstater och verka för den fria rörligheten av varor och tjänster på den inre marknaden.

    Med vänlig hälsning
    Mattias Upphandlingsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.